Once you go Mac…

You never go back!

Maar snelle hardware had ik al, dus dat kon ook anders:

Sinds ik mijn iPhone heb ben ik eigenlijk al constant met Mac OSX bezig en nu heb ik het – sinds dit weekend – voor elkaar om op mijn Acer TravelMate 5515WLMi (5510 series) OSX Leopard te draaien. Voor alle Acer 5510 eigenaren: ik heb de LawlessPPC Phemom Leopard distro, die werkt goed op AMD.

Er zijn alleen wel wat problemen:

  1. Geen audio in/out, nog geen aandacht aan besteed. Nu wel geluid met driver, zoek op Realtek ALC883 driver, dan vind je het wel.
  2. Geen Wi-Fi, bezig met het zoeken naar drivers, tot dusver geen succes.
  3. Foute resolutie: opgelost, met Calisto beta 3 release heb ik hem 1280×800 gekregen
  4. Geen powermanagment, dus ik kan niet zien hoe vol de accu zit.
  5. Val af en toe spontaan uit, waarschijnlijk als protectie van de CPU’s door de pc zelf, uit bescherming tegen over verhitting. De fan draait dan namelijk meestal overuren. Misschien hangt dit probleem met probleem 4 samen.

Maar ja, des al niet te min ziet het er heel gelikt uit OSX :P

Note: I have installed OSX for educational and testing purposes only. Do not try this at home!