Yellowsn0w

Vandaag om 16.30 was het zover! Het iPhone Dev Team heeft de yellowsn0w-unlock uitgebracht. 

Voorheen waarschuwden ze telkens dat je niet naar de nieuwe baseband kon upgraden want dat zou wel eens een probleem kunnen vormen met een toekomstige unlock, maar vandaag stond er ineens dat het nu ALLEEN maar met de nieuwe firmware (2.28) werkt. Nadat ik firmware 2.2 had gejailbreakt kon ik aan de slag met de unlock.

Ze hadden de tool als een deamon gebouwd zodat je hem alleen hoefde te installeren via Cydia en dan zou hij na een reboot meteen werken, niet dus. Maar ik gaf het niet op en na wat research op de site van het Dev Team ontdekte ik een heel handige post met 8 stappen waarmee Duitsers zouden kunnen unlocken. Het leek mij geen probleem dit te proberen. Het nieuwe aan deze methode was het rebooten met Bossprefs, blijkbaar geeft dit een ander effect dan gewoon afsluiten en opstarten. Hier de stappen:
1. Download and install BossPrefs and Yellowsn0w via Cydia
2. Disable all Functions with BossPrefs (don´t worry if you can´t disable EDGE)
3. Reboot ypur Phone with BossPrefs (not in the normally way – important !)
4. Wait 1.30 min when you see the Lockscreen
5. Take out your Sim and insert it.
6. Wait a moment
7. Go on Settings and Turn on the fly mode
8. Turn off Fly Mode

Nu heb ik dus weer een werkende iPhone 3G, met HSPDA en UMTS bereik op RaboMobiel!